Dag 1: maandag 4 maart

 

Vandaag begon toch heel spannend... Aan de schoolpoort met alle mama's en papa's om ons heen. Sommige onder ons vonden het moeilijk om afscheid te nemen, anderen bleven zich stoer houden. Niemand hoeft te zien hoe hard ik mijn mama of papa zal missen... maar stiekem, diep van binnen, voel ik het wel... mama, papa, ik ga je missen!

 

De sfeer sloeg al snel om tot een enthousiaste bende op de bus! We waren op weg naar onze GWP! Zelfs de zon was van de partij! Eenmaal aangekomen kregen we voor het eerst te horen wie er allemaal op onze kamer lag, spannend! We mochten de kamer eventjes inrichten en daarna namen juf Manon en Luna het over om een fotozoektocht te spelen. De een vond de oplossing al sneller dan de ander... maar je kent ons... zonder problemen gaven we het antwoord door zodat iedereen snel kon voetballen. Na de zoektocht speelden we nog 'Schipper, mag ik overvaren' en 'overlopertje' op de binnenpiste... We rolden met de ogen als volleerde pubers, maar na enkele minuten stonden we wel allemaal als een paardje te hinniken en luidkeels mee te zingen ... 'Schipper, mag ik overvaren, ja of nee?

 

Na onze middagmaaltijd mochten we EINDELIJK naar de paarden. We begonnen allemaal heel groot en zonder poespas liepen we de stal binnen... Toen bleek dat paarden bewegen, waren er toch enkele onder ons snel terug uit de stal. Een paard is mooi, maar ik bekijk het liever nog even van op een afstand. We hadden gewoon de instructrices niet meegerekend in dat plan... Na een uurtje zaten we allemaal in het zadel vrolijk op een neer te schudden op dat mooie paard. De middag vloog voorbij en de tijd om de douchen was nabij! Iedereen ging in een vlot tempo douche in... douche uit. Na het avondeten begon onze Carnavalsfuif! De een zag dit net wat meer zitten dan de ander, maar uiteindelijk hebben we allemaal gezongen, gesprongen, gelachen en plezier gemaakt! 

Het was een onvergetelijke dag! Ondertussen liggen wij al lekker te slapen en dromen over wat morgen brengt... Want meester en juf lieten geen woord los erover... 

Slaapzacht en tot morgen!

De derde graad!